Küçük mutfak rehberi
Küçük mutfaklara sahip olanlarımız, bu alanların ihtiyaçlarımızı karşılamak için ne kadar yetersiz olabileceğini biliyor. Büyük ve geniş bir mutfak ile eşit derecede işlevsel ve estetik açıdan hoş bir küçük mutfak tasarımı biraz daha zor olsa da, size imkansız olmadığını söylemek için buradayız.
Küçük mutfak rehberimizden ipuçları için yazımızı okumaya devam edin. Bu önerileri alın ve iç mekanlarınıza uyacak şekilde uyarlayın. Biraz planlama ve öngörü ile, ihtiyaçlarınıza en uygun alanı yaratabilirsiniz. Ankara mutfak dolabı ve mutfak dekorasyonu için retina falez yanınızdadır.
Gerçekçi ve minimlist olun
Gerçek şu ki küçük bir mutfağınız varsa her şeyi mutfağa sığdıramazsınız. Pişirme alanının genişliği adına bazı şeylerin mutfak dışında durması kaçınılmaz. Genellikle Mutfak balkonunda bir dolapta durur ve yemek pişiren kişi için can sıkıcıdır.
Bu sorunu kısmen aşmak için mutfakta temel ve sık kullanılan malzemeleri bulundurun. Tüm malzemeleri listeleyin ve üç gruba ayırın. Sık kullanılanlar, az kullanılanlar ve nadiren kullanılanlar. Çok az kullanılanları elden çıkarın veya birine bağışlayın. Ardından az kullandığınız eşyalar / malzemeler için mutfak dışında (Ugun ortam ve dolap varsa mutfak balkonunda) muhafaza edin.
Hepimizin içgüdüsel olarak eşya biriktirme eğilimi vardır. Bu kişiden kişiye değişik oradan olsa da herkeste vardır. Mutfak düzeninin yine bozulduğunu fark etmeye başladığınızda ,aynı operasyonu tekrarlayın.
Mutfağınızdaki her cm'yi kullanın
Küçük mutfak söz konusu olduğunda, yemek takımları, cam eşyalar, baharatlar, gıdalar gibi uzayıp giden ve kimi yatay kimi dikey durması gereken bir liste için evin en kalabalık yeri olan mutfağı en iyi şekilde kullanmanızın zornlu olduğunu söylemeye gerek yok.
Bunu yapmak için mufağınızdaki boş alanların listesini çıkarın. Fakat tüm boş alanlardan bahseiyoruz. Buna mutfak kapısının arka köşesi de dahil. Günümüzde boş alanları değerlendirme imkanı teknolojinin de yardımıyla oldukça esnektir. Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere Mutfak duvarları bu iş için oldukça uygundur. Tüm duvarları çepe çevre 15-20 cm’lik raf ve ray dolaplarla döşeyip raf kısımlarına mutfak eşyalarınızı, ray dolap kısımlarında ise kuru gıdalarınızı vs. muhafaza edebilirsiniz. Böylece hem estetik ve dekoratif bir mutfak hem de düşündüğünüzden daha fazla depolama alanına sahip olursunuz.
Retina Falez’in Ankara mutfak dolabı ve mutfak dekorasyonu konusunda ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanmak için telefonla randevu alın.